Advanced Music Production & Songwriting

Andra omgången av musikproducent- och låtskrivarutbildningen Advanced Music Production & Songwriting (AMPS) på Fryshusets Folkhögskola pågår för fullt. Ansökan till nästa läsår (2018/2019) är stängd.

Utbildningen går ut på att skriva och/eller producera med och åt andra. Deltagarna på Advanced Music Production & Songwriting har fått seminarier och master klasser där de bl.a. fått träffa yrkesverksamma och erkända låtskrivare, artister, producenter, intresseorganisationer, A&R’s, managers, röstläkare och entreprenörer. De har fått möta yrkeslivet på nära håll och fått möjlighet att skapa ett bredare nätverk inom musikindustrin framförallt. Gäster som t.ex. Erik Lundin, Stim, Auddly, 4Sound, Albin Johnsén, Isa Tengblad, SAMI, Anastacia, och Craig Logan har besökt utbildningen. Under första läsåret har deltagarna fått skriva på 18 skarpa låtuppdrag direkt ifrån musikbolag, management och/eller artist, men även haft tid till att fokusera på och utveckla de egna projekten. Det första läsåret startade hösten 2016 och tar slut i mitten på juni.

Utbildningen vänder sig till dig som redan har goda kunskaper inom låtskrivande och/eller musikproduktion. Du är över 20 år och vill utveckla dig till att göra din passion för musikskapande till din profession.

Utbildningen ger dig förutsättningarna att bli en del av nästa generations musikproducenter och låtskrivare och därmed bli en del av Sveriges framtida musikexport. Personlig utveckling i kombination med utveckling av det tekniska och musikaliska kunnandet av låtskrivar- och producentrollen gör utbildningen unik.

Utbildningen är ett samarbete mellan Fryshusets Folkhögskola och Anders Bagge och Dreamhill Music Academy och drivs i en kreativ miljö på Fryshuset i Stockholm, Hammarby Sjöstad.

 

Ansökan till läsåret 18/19 är nu stängd. Antagningsbesked ges senast i månadsskiftet maj/juni 2018.